در آمریکای لاتین میوه ای هست به نام میوه لعنتی که همین گوجه فرنگی(گوجه آمریکایی)می باشد همانطور که از نام این محصول پیداست از غرب وارد فرهنگ و سفره ما شده و طبیعتا در دوران قدیم (حدود 200-150 سال پیش) حداقل در کشور ما وجود نداشته است.وقتی بچه های غربی به جنگل می رفتند،اتفاقی آن را پیدا کردند و وقتی می خوردند بلافاصله می مردند و به بیمارستان هم نمی رسیدند!اولین نفری که در ایران گوجه فرنگی را خورد در دم جان سپرد و به همین علت این گیاه به گیاه لعنتی مشهور شد.
عارف فرزانه، «ذبیح االه قوامی» معروف به «حاج آقا فخر تهرانی» یکی از چهره های معنوی و پاک طینت و الگو برای جوانان در مباحث عرفانی و سیر و سلوک الی الله است و ازاساتید عرفانی مرجع عالی قدر، حضرت آیت الله العظمی «مبشر کاشانی» بودند.از ایشان توصیه های طبی نیز به جا مانده است که در کتاب «توصیه های پزشکی عارفان» مذکور است.
ایشان معتقد بودند که:«گوجه یک میوه فرنگی است که با ذائقه مردم ایران سازگار نیست»
امروزه علم ژنتیک ادعا می کند که سمیت گوجه را از بین برده است ولی آزمایشات اندیشمندان طب اسلامی و طب سنتی چیز دیگری می گوید.آزمایشات نشان می دهد که سمیت گوجه فرنگی از بین نرفته بلکه کم شده است.در واقع انگلیسی ها روی آن کار کرده اند و به وسیله علم ژنتیک سم آن را ضعیف کرده اند و به جای این که سم آن در جا بکشد،در دراز مدت سلامتی را به خطر می اندازد.
گوجه در اصل ویتامین «ث» دارد که این ویزگی باعث ترش بودن آن می شود اما الان گوجه های آمریکایی مزه ای شیرین می دهند که این خاصیت،ضد ویتامین «ث» است.
در حال حاضر باید چنین گفت که گوجه فرنگی نه تنها ویتامین «ث» ندارد،بلکه ضد این ویتامین هم هست؛یکی از مهمترین ویتامین های مورد نیاز بدن ما ویتامین «ث» می باشد که گوجه یکی از عوامل از بین برنده ی آن است و وارد کننده های گوجه به ایران،با رب گوجه،ذائقه ما را عوض کرده اند و به وسیله آن،آرام آرام سم را وارد بدن ما می کنند.
گوجه فرنگی یک گیاه زینتی مانند شمعدانی و یاس و اقاقیا و...می باشد که جایش در گلخانه است نه معده من و شما!
حاج آقای فخر تهرانی معتقد بودند که گوجه باعث قلب درد و بیماری های قلبی می شود و مضرات گوجه را بیش تر از منافعش می دانستند.
از دیگر مضرات گوجه،شکستن دیواره عروق،پوکی استخوان و ناراحتی اعصاب است.
آیت الله تبریزیان از بهترین اساتید طب اسلامی ایران در خصوص مضرات گوجه می گویند:«به فرزندان خویش گوجه ندهید که موجب ترسو شدن آن ها می شود»
مصرف گوجه و خیار که از مواد اصلی تشکیل دهنده سالاد هستند، بیماری زا است و طبع سرد آن با مزاج ایرانی ها سازگار نمی باشد و در غرب که سالاد را جزو ارکان اصلی غذایی خود لحاظ میکنند،آن را با مشروبات الکلی می خورند تا مضراتش کم شود چرا که مشروبات الکلی مزاج گرم دارند.
البته خوردن خیارهایی که گلخانه ای نباشد،آن هم در فصل تابستان مشکلی ندارد به شرط آن که همراه با مصلحش خورده شود.
در طب اسلامی جایگزین هایی برای رب گوجه فرنگی آمده است که همان کاربرد رب گوجه فرنگی را دارد و همان رنگ و طعم را به غذا می بخشد،هم مضرات گوجه را ندارد و هم خاصیت های مخصوص به خود را دارد.در طب اسلامی از 21 نوع رب یاد شده است که برخی از آن ها عبارتند از:رب انار، رب به ، رب توت ،رب سیب،رب نارنج و غیره